sociale zaken

De voorbije jaren zijn in ons land de armoede en ongelijkheid toegenomen. Ons welvarend België telt nog steeds 15% arme mensen, en dat is onaanvaardbaar hoog. In 1998 was het vermogen van de rijkste 10 procent Belgen 50 keer zo groot als dat van de armste 10, nu is dat 735 keer zo groot. De groeiende kloof tussen arm en rijk is een bom onder de sociale samenhang.

Hieronder vind je meer over dit thema, tussenkomsten, vragen en voorstellen in het Parlement, maar ook wat er in het OCMW van Gent, waar ik raadslid ben, rond gebeurt.

Actueel

De afgelopen dagen was er heel wat te doen over de tussenkomsten van OCMW's in diverse kosten. Elk OCMW kan zelf bepalen waarvoor ze naast het leefloon tussenkomen, en waarvoor niet. 


Het was CD&V-kamerlid Nahima Lanjri die dinsdag de kat de bel aanbond. Ze vond het niet kunnen dat je afhankelijk van waar je woont wel of niet moet bijdragen in de kosten van de opname in...

Instapwonen is een vrij nieuw project, dat gezinnen in een precaire woon- en leefsituatie  een concreet woonaanbod doet. Voor Stad en OCMW is dat één van de antwoorden op de bestaande woonnood.   Groen OCMW-raadslid Evita Willaert is tevreden met de verlenging van de subsidieovereenkomst met  vzw Straathoekwerk die voor het OCMW dergelijke projecten opvolgt.

De financiering van dit...

Na de opeenvolging van berichten over Siegfried Bracke nam Staatssecretaris Elke Sleurs deze week ontslag en wordt ze nu 'voltijds lijsttrekker' voor de N-VA in Gent. Eerlijk? Ik kan haar geen ongelijk geven. Weinig moet frustrerender zijn geweest dan Staatssecretaris voor armoedebestrijding en gelijke kansen te zijn in de huidige regering. In De Tijd wordt Sleurs gisteren een 'gebuisde...

Pagina's