gelijke kansen

Geen twee mensen zijn gelijk. Leeftijd, geslacht, afkomst, religie, seksuele voorkeur, handicap of gezondheidstoestand leggen bij elk van ons andere accenten. Die ‘verschillen’ worden almaar beter zichtbaar: in onze steden, maar ook op ons platteland. Diversiteit kleurt en verrijkt onze samenleving, maar samenleven in verscheidenheid is niet altijd even eenvoudig. Dat vraagt om een heel eigen aanpak.

Achterstelling wil Groen op alle beleidsniveaus tegengaan. Wij willen jongeren meer kansen geven in het onderwijs en we streven naar een evenredige deelname aan de arbeidsmarkt. 

Actueel

Evita Willaert ondervroeg de nieuwe staatssecretaris over haar uithalen naar Unia in de media.

"Er ligt werk genoeg op de plank. Wij willen resultaten zien, en bovenal de mensen waarvan u staatssecretaris bent willen resultaten zien. Zij verwachten een staatssecretaris die niet impulsief is, maar krachtdadig, ze verwachten iemand die werkt, niet iemand die met losse flodders schiet...

Elke donderdag zit ik in de Kamer op een drietal meter van enkele collega's, die in hun tussenkomsten systematisch angst zaaien, racisme normaliseren en polarisatie tussen mensen promoten. Ik weet dat veel van hun standpunten zich hebben verspreid bij andere partijen en dat mensen intussen 'gewend' zijn geraakt aan het Vlaams Belang. Het zij zo, maar persoonlijk weet ik tot de dag van...

Op 19 januari 2017 confronteerde ik bevoegd staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA) tijdens de plenaire zitting van de Kamer met de barslechte dienstverlening naar personen met een handicap toe. Maar liefst 10.000 telefoontjes per maand blijven onbeantwoord. Dat is 1 op 3.

 

Pagina's